Minst 5.600 pågrepet i demonstrasjoner i USA

De voldsomme demonstrasjonene i kjølvannet av George Floyds død har ført til minst 5.600 pågripelser i amerikanske byer. Foto: Ben Gray / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB scanpix
De voldsomme demonstrasjonene i kjølvannet av George Floyds død har ført til minst 5.600 pågripelser i amerikanske byer. Foto: Ben Gray / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De voldsomme demonstrasjonene i kjølvannet av George Floyds død har ført til minst 5.600 pågripelser i amerikanske byer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser en opptelling nyhetsbyrået AP har gjort basert på pressemeldinger fra ulike politiavdelinger, Twitter-meldinger og rapporter i mediene.

Demonstrasjonene startet etter at Floyd døde 25. mai i Minneapolis. Han døde av kvelning som følge av trykk mot nakken og ryggen etter at en politibetjent presset den afroamerikanske 46-åringen i bakken i flere minutter. Det skjedde selv etter at Floyd sa han ikke fikk puste og sluttet å bevege seg. Betjenten er siktet for drap.

Pågripelsene har kommet i takt med at demonstrasjonene har blitt mer og mer voldelige, og etter at president Donald Trump har bedt lokale myndigheter bli tøffere mot demonstrantene.

I Minneapolis har 155 personer blitt pågrepet. I storbyene er tallet enda høyere, med nærmere 800 i New York og mer enn 900 i Los Angeles.