Politisjefen i Louisville sparket etter drap på demonstrant

Borgermester Greg Fischer i Louisville sier han har sparket politisjefen i byen etter at en mann ble skutt og drept i sammenstøt mellom demonstranter og politiet. Foto: Darron Cummings / AP / NTB scanpix
Borgermester Greg Fischer i Louisville sier han har sparket politisjefen i byen etter at en mann ble skutt og drept i sammenstøt mellom demonstranter og politiet. Foto: Darron Cummings / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisjef Steve Conrad ble fjernet fra stillingen mandag etter det borgermesteren i Louisville omtaler om «institusjonell svikt» i politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til mandag ble en svart mann skutt og drept i sammenstøt mellom demonstranter og politi i Louisville i Kentucky. Mannen, David McAtee, drev en restaurant i byen, melder CBS.

– Denne type institusjonell svikt blir ikke akseptert. Derfor har jeg løst Steve Conrad fra stillingen som politisjef i Louisville, sa borgermester Greg Fischer på en pressekonferanse.

Det er ikke klart hvem som avfyrte det dødelige skuddet, eller hva som var foranledningen. De to involverte politibetjentene skal ikke ha brukt eller skrudd på kameraene de bærer.