Unntakstilstand i Nashville – rettsbygning satt i brann

En demonstrant setter fyr på en del av Metro Courthouse i Nashville lørdag. Foto: Andrew Nelles / The Tennessean / AP / NTB scanpix
En demonstrant setter fyr på en del av Metro Courthouse i Nashville lørdag. Foto: Andrew Nelles / The Tennessean / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Borgermesteren i Nashville i den amerikanske delstaten Tennessee har innført unntakstilstand etter at rettsbygningen Metro ble satt i brann i demonstrasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis hadde trukket inn til delstatshovedstaden til en fredelig demonstrasjon mot politivold, brutalitet og rasisme lørdag ettermiddag foran rettsbygningene. Etter at mørket falt på utviklet det seg i voldelig retning, demonstranter knuste vinduer i bygningene og forvoldte skade på annen eiendom.

En statue av Edward Carmack ble også revet ned. Carmack var i sin tid en kontroversiell politiker og avisutgiver med rasistiske synspunkter.

Politiet måtte ty til tåregass og advarte mengden om at de deltok i en ulovlig demonstrasjon.

– Ettermiddagens møte for George Floyd og raserettferdighet var fredelig. Jeg deltok og lyttet, sa Nashville-ordfører John Cooper før han kunngjorde at han nå erklærer en sivil unntakstilstand.

– Vi kan ikke la dagens budskap om endring gå over i mer vold. Hvis du har tenkt å skade byen vår, kan du reise hjem, lød meldingen fra borgermesteren.

Guvernør Bill Lee i Tennessee ga lørdag kveld til nasjonalgarden beskjed om å rykke inn som «som svar på demonstrasjonene som nå har tatt en voldelig, ulovlig vending i Nashville».

Personvernpolicy