Portene til al-Aqsa-moskeen i Jerusalem åpnes

Israelsk politi vokter portene utenfor al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, som har vært stengt siden søndag 15. mars på grunn av koronaviruset. Her ved feiringen av eid-al-fitr og ramadan sist helg. Søndag er troende sett på vei inn porten til moskeen igjen. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB scanpix
Israelsk politi vokter portene utenfor al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, som har vært stengt siden søndag 15. mars på grunn av koronaviruset. Her ved feiringen av eid-al-fitr og ramadan sist helg. Søndag er troende sett på vei inn porten til moskeen igjen. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Troende ble søndag sett på vei inn på området til al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, som har vært stengt siden søndag 15. mars på grunn av koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Al-Aqsa er den muslimske verdens tredje helligste helligdom, og det er uhyre sjelden at den er stengt.

Bare Mecca og Medina i Saudi-Arabia er helligere.

Portene til Harem al-Sharif, som jødene kaller Tempelhøyden, ble imidlertid holdt åpne slik at troende kunne be på den store plassen utenfor moskeen.

En av AFPs journalister på stedet opplyser natt til søndag at troende er observert på vi inn til moskeen tidlig søndag, etter at portene har vært stengt i over to måneder.