Brasil passerer også Frankrike i antall covid-dødsfall

Sørgende etter Iziquiel Sampaio de Souza, som døde av covid-19, mens arbeidere klargjør nye graver på kirkegården Vila Formosa i Sao Paulo i Brasil. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix
Sørgende etter Iziquiel Sampaio de Souza, som døde av covid-19, mens arbeidere klargjør nye graver på kirkegården Vila Formosa i Sao Paulo i Brasil. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lørdag la brasilianske helsemyndigheter fram tall som viser at landet har passert også Frankrike på lista over land med flest dødsfall relatert til covid-19.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Brasil er nå 28.834 dødsfall knyttet til covid-19, noe som gjør landet hardest rammet på dødsstatistikken etter USA, Storbritannia og Italia.

Latin-Amerikas største land har blitt koronapandemiens episenter, kun USA registrerer flere covid-dødsfall nå. Ifølge Worldometer er det nå registrert 105.548 døde totalt i USA, 38.376 covid-dødsfall i Storbritannia og 33.340 i Italia. I Frankrike, som Brasil nettopp passerte, er det registrert 28.771 dødsfall knyttet til covid.

Brasil har også satt ny rekord for antall registrerte smittede på ett døgn det siste døgnet, ifølge Helsedepartementet, med en økning på 33.274 tilfeller.

Dermed er landet oppe i 498.444, nest høyest i verden etter USA, som fremdeles rapporterer inn flere døde per døgn enn Brasil, men ikke flere smittede.

Byene São Paulo og Rio de Janeiro er hardest rammet i antall, mens i antall smittede per 100.000 er det områder i nord og nordøst som kommer dårligere ut. Der er helsevesenet også sprengt flere steder.

Helsemyndighetene sier at det er umulig å forutsi når utbruddet vil nå toppen i Brasil, og eksperter sier det reelle antallet smittede og døde kan være opptil 15 ganger høyere.

Personvernpolicy