Politiet skyter med gummikuler i Los Angeles

Demonstranter lørdag i tog for George Floyd før det ble for voldsomt i Los Angeles. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB scanpix
Demonstranter lørdag i tog for George Floyd før det ble for voldsomt i Los Angeles. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet bruker gummikuler for å få kontroll på situasjonen i sentrum av Los Angeles lørdag, der det begynte med demonstrasjoner, men nå er ren vandalisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet blir politibiler satt fyr på, sprayet ned med graffiti og vinduer sparket inn i Los Angeles lørdag, noe som er bakgrunnen for skytingen med gummikuler fra politiets side.

CNN-reporter Paul Vercammen melder at demonstrasjonene begynte som fredelig marsj gjennom gatene og med synging av «Black Lives Matter» og «George Floyd», men da politiet forsøkte å stanse folkemengden og forhindre at demonstrasjonen flyttet seg videre, brøt konfrontasjonene ut.

Brannvesenet i Los Angeles melder for øvrig at de i tidsperioden mellom klokka 16 fredag og klokka 7 lørdag morgen hadde rykket ut til 46 såkalte «søppelbranner», mindre hendelser i sentrumsområder som mannskapene raskt fikk kontroll på. I tillegg til brann i søppelkonteinere rykket brannmannskaper ut til mange andre typer branner og demonstrasjonsrelaterte hendelser, blant annet ble brannslanger stjålet fra en brannbil og satt fyr på.

Personvernpolicy