Minnesota-guvernør: Opptøyene er en hån mot George Floyd

Minnesota-guvernør Tim Walz maner til ro og sier de voldsomme opptøyene må stanse. Foto: AP / NTB scanpix
Minnesota-guvernør Tim Walz maner til ro og sier de voldsomme opptøyene må stanse. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minnesota-guvernør Tim Walz sier de voldsomme opptøyene som har preget delstaten og resten av USA, er en hån mot George Floyds minne. Han maner nå til ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette dreier seg ikke på noen som helst måte lenger om dødsfallet til George Floyd. Dette dreier seg om angrep på sivilsamfunnet og om å spre frykt og ødeleggelse i våre flotte byer, sa Walz på en pressekonferanse lørdag.

Han la til at førsteprioritet nå er å få gjenopprettet ro og orden, og han bekreftet at han har mobilisert ytterligere 1.000 soldater fra Nasjonalgarden i tillegg til de 700 som allerede er utplassert.

Walz påpekte at fredelige demonstrasjoner er tillatt og at ro og orden må gjenopprettes i Minneapolis for å hedre avdøde George Floyds minne.

Byens ordfører, Jacob Frey, deltok også på pressekonferansen.

– Dette handler ikke lenger om å ytre seg. Dette er voldsbruk, og det må slutte. Vi står midt oppe i en pandemi nå, sa Frey.

Opptøyene i Minneapolis fortsatte for fjerde natt på rad natt til lørdag. Hus og biler ble påtent og butikker ble plyndret. Tusenvis av mennesker var ute i gatene og trosset portforbudet som trådte i kraft fredag kveld.

Personvernpolicy