Minnesotas guvernør lover reaksjoner mot politifolk

Minnesota-guvernør Tim Walz på fredagens pressekonferanse.
Minnesota-guvernør Tim Walz på fredagens pressekonferanse. Foto: Glen Stubbe / AP

Minnesotas guvernør Tim Walz ber om ro i gatene og lover snarlige reaksjoner mot politifolkene som var involvert da afroamerikanske George Floyd døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg forstår at mange har mistet tilliten. Jeg har ikke tenkt å stå her og si, som en hvit mann, hvordan dere skal opptre. Men jeg ber om deres hjelp til å gjenopprette ro og orden, sa Walz på en pressekonferanse fredag.

Han understreket at det er nødvendig at orden blir gjenopprettet for at det skal være mulig å søke rettferdighet i de tilfellene som har forårsaket uroen.

Walz lovte også å ta et oppgjør med den rasemessige ulikheten som ligger til grunn for uroen, men varslet også at delstatens nasjonalgarde blir satt inn for å gjenopprette orden etter tre netter med opptøyer og plyndring i Minneapolis, skriver Reuters.

Uroen og protestene ble utløst av hendelsen mandag da Floyd, en 46 år gammel afroamerikansk mann, døde etter at en hvit politimann hadde holdt ham nede med et kne mot nakken i flere minutter.

Walz ba også om unnskyldning for at et TV-team fra CNN ble arrestert og påført håndjern mens de filmet protestene i nærheten av en politistasjon som torsdag ble satt i brann. Teamet ble senere løslatt.

Personvernpolicy