84 nye coronadødsfall i Sverige

<p>Statsepidemiolog Anders Tegnell på en pressekonferanse. Han er fornøyd med at stadig færre eldre blir syke av viruset. </p>
Statsepidemiolog Anders Tegnell på en pressekonferanse. Han er fornøyd med at stadig færre eldre blir syke av viruset.  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Det er registrert 84 nye coronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet, der det totale antallet nå er kommet opp i 4.266.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36.476 har til nå testet positivt for coronaviruset i Sverige, en økning på 749 det siste døgnet.

Landet er nå oppe i 42 coronadødsfall per 100.000 innbyggere. Dette er over ti ganger så mange som i Norge og plasserer landet nær toppen i verdenssammenheng.

På en pressekonferanse fredag sier statsepidemiolog Anders Tegnell at antallet personer over 80 år som blir syke, har falt de siste ukene.

– Alt arbeid på sykehjemmene med å beskytte denne gruppen, begynner å bære frukter, sa Tegnell.

– Hvor lenge skal de orke?

Omsorgssektoren i Sverige er imidlertid fortsatt presset som følge av coronaviruset.

– Hvor lenge skal de orke? Vi gjennomgår en eksepsjonell situasjon i en pandemi hvor hele verden er berørt. Vi skal forsøke å forholde oss til et virus som vi ikke vet så mye om. Vi er ikke på noen måte på vei ut av dette, sa generaldirektør i Arbetsmiljöverket, Erna Zelmin-Ekenhem på pressekonferansen.

– Det som vi har kjempet mot er noe som gir enorme konsekvenser. Det vi vet er at det er veldig farlig, en skikkelig trussel mot liv og helse, sa hun.

29 innlagt i Norge

29 coronasmittede pasienter er innlagt på norske sykehus fredag. Det er sju færre enn dagen før. Fem pasienter får behandling i respirator.

236 mennesker har mistet livet av viruset.

Blant helseforetakene er det flest innlagte ved Oslo universitetssykehus og Akershus universitetssykehus, som har fem innlagte coronapasienter hver.

Det var ved midnatt registrert 8.411 tilfeller av coronasmitte i Norge.

Personvernpolicy