Tyrkia letter på koronarestriksjonene

Fra mandag åpner kafeer, restauranter, parker og andre offentlige steder igjen i Tyrkia etter å ha vært stengt siden mars for å hindre spredning av koronavirus. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix
Fra mandag åpner kafeer, restauranter, parker og andre offentlige steder igjen i Tyrkia etter å ha vært stengt siden mars for å hindre spredning av koronavirus. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra mandag åpner kafeer, restauranter, parker og andre offentlige steder igjen i Tyrkia etter å ha vært stengt siden mars for å hindre spredning av koronavirus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg blir inn- og utreiseforbudet i 15 provinser, inkludert Istanbul og hovedstaden Ankara opphevet, opplyste president Recep Tayyip Erdogan torsdag.

Treningsstudioer, svømmerhaller, hager og museer tar igjen imot gjester, sa presidenten i den TV-sendte talen. Derimot holdes såkalt hookah-barer, der det røykes vannpipe, og nattklubber fremdeles stengt.

Erdogan viste i talen til en nedgang i tallet på nye smittede og koronarelaterte dødsfall. Helseministeren i landet opplyste torsdag om at 30 koronasmittede hadde dødd siste døgn – til sammen har 4.461 personer dødd og 160.979 er registrert smittet i Tyrkia.

Flyselskapet Turkish Airlines sier at det vil starte med innenriksflyginger fra 4. juni og internasjonale flyginger fra 10. juni.

Personvernpolicy