Ordfører krever at politimenn blir pågrepet

Minneapolis' ordfører Jacob Frey krever at politibetjenten som satte kneet sitt på nakken til en svart mann, pågripes. Foto: Evan Frost / Minnesota Public Radio via AP / NTB scanpix
Minneapolis' ordfører Jacob Frey krever at politibetjenten som satte kneet sitt på nakken til en svart mann, pågripes. Foto: Evan Frost / Minnesota Public Radio via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minneapolis' ordfører Jacob Frey krever at politibetjenten som satte kneet sitt på nakken til en svart mann, pågripes. Mannen døde senere i politiets varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen har ført til nye protester mot politiets behandling av afroamerikanere i USA.

– Hvorfor er ikke denne mannen som drepte George Floyd i fengsel, sa ordfører Frey på en pressekonferanse.

– George Floyd fortjener rettferdighet, det afroamerikanske miljøet fortjener rettferdighet og byen vår fortjener rettferdighet, sa Frey.

Ordførerne har bedt lokale påtalemyndigheter om å opprette sak mot politibetjenten. Uttalelsen kommer samtidig som den dødelige pågripelsen har ført til protester i Minneapolis og andre steder i USA. Demonstranter har støtt sammen med politi, som har svart med tåregass.

– Jeg får ikke puste

Tirsdag ble en video av pågripelsen spredt på sosiale medier. Den viser en politibetjent som setter kneet på nakken til Floyd, som ligger med ansiktet ned mot asfalten, og holder det der i mange minutter.

– Jeg får ikke puste! Jeg får ikke puste, sier mannen mens han ligger på bakken.

Han ser ut til å miste bevisstheten mens politibetjenten holder kneet låst til nakken hans. En ambulanse ankommer og Floyd blir fraktet bort.

Etter at videoen spredte seg, ble fire politibetjenter som var involvert i pågripelsen, sparket.

Trump lover rettferdighet

Onsdag involverte også president Donald Trump seg i saken. På Twitter skriver presidenten at han har bedt FBI og Justisdepartementet om å se på saken.

– Mine tanker går til Georges familie og venner, skriver Trump og lover at dem rettferdighet.

Ifølge politiet i Minneapolis skulle Floyd pågripes etter at han var blitt mistenkt for svindel i en matbutikk. Han motsatte seg pågripelsen, opplyser politiet.

Personvernpolicy