Kypros vil friste turister med gratis helsehjelp

<p>Ayia Napa er et mye besøkt turistmål på Kypros.</p>
Ayia Napa er et mye besøkt turistmål på Kypros. Foto: Marcin Krzyzak / Shutterstock / NTB scanpix

Alle som tester positivt for koronaviruset mens de ferierer på Kypros, skal få dekket alle helseutgifter, ifølge myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen som skal lokke turister til øya, ble lagt fram i et brev til reiseoperatører og flyselskaper om tiltakene Kypros tar for å trygge turistsektoren under pandemien.

Brevet ble offentliggjort onsdag og signert av landets utenriks-, samferdsels- og turismeministre.

EU-landet Kypros har knappe 1,2 millioner innbyggere og har registrert 939 tilfeller av coronasmitte og bare 17 dødsfall etter å ha testet 10 prosent av befolkningen.

Middelhavsøya prøver nå å markedsføre seg selv som et trygt feriemål på tross av coronapandemien.

Regjeringen sier den har «forpliktet seg til å ta vare på alle reisende som tester positivt under oppholdet, samt deres familier og nære kontakter». Det innebærer kost, losji og helsehjelp.

– De reisende vil bare måtte bære kostnaden ved reise til flyplassen og flygningen hjem, heter det i brevet.

Myndighetene regner med en nedgang i antall turister på 70 prosent i 2020. Turisme ga inntekter på over 29 milliarder kroner, rundt 15 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, i 2019. Nesten 4 millioner turister besøkte Kypros i fjor.

Kypros planlegger å gjenåpne sine flyplasser 9. juni for besøkende fra Norge og tolv andre land som myndighetene regner som lavrisiko med tanke på coronasmitte.

Personvernpolicy