Russland melder om det høyeste antallet coronadødsfall på et døgn

Presidenten i en videosamtale med forsvarsminister Sergej Sjoigu. Putin ba Sjoigu starte forberedelser av den utsatte minnemarkeringen for andre verdenskrig.
Presidenten i en videosamtale med forsvarsminister Sergej Sjoigu. Putin ba Sjoigu starte forberedelser av den utsatte minnemarkeringen for andre verdenskrig. Foto: Alexei Nikolsky / AP

Antallet døde med coronavirus i Russland har nådd 3.807. Det siste døgnet er det meldt om 174 nye dødsfall, det høyeste tallet så langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landet har nå registrert 362.342 coronasmittede personer. Russland ligger dermed på tredjeplass i verden over land med flest bekreftede coronatilfeller, etter Brasil og USA.

Men antallet nye smittetilfeller har gått gradvis nedover. Som følge av dette har russiske myndigheter begynt å lempe på restriksjonene som ble innført for å begrense smittespredningen.

I løpet av de siste 24 timene har det blitt registrert 8.915 nye smittetilfeller. Samme døgn ble 12.331 personer friskmeldt, noe som er det høyeste antall friskmeldte på ett døgn så langt.

Dødsraten i Russland er langt lavere enn i land med tilsvarende smittespredning. Helsemyndighetene har forklart dette med at landet kun inkluderer tall på dem som har dødd som en direkte følge av virussmitte, framfor alle døde med coronavirus.

Personvernpolicy