Enighet om redningspakke til Lufthansa

Rundt 90 prosent av Lufthansas fly står på bakken som følge av coronapandemien. Foto: AP / NTB scanpix
Rundt 90 prosent av Lufthansas fly står på bakken som følge av coronapandemien. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske staten blir deleier i Lufthansa de neste årene hvis aksjonærer og konkurransemyndigheter godkjenner en redningspakke verdt nær 100 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningspakken er på om lag 9 milliarder euro, drøyt 98 milliarder kroner, bekrefter selskapet og regjeringen mandag ettermiddag.

Avtalen innebærer at regjeringen kjøper en aksjeandel på 20 prosent i selskapet for drøyt 3,2 milliarder kroner. Staten får dessuten to styreplasser.

– Før coronaviruspandemien var selskapet driftsmessig sunt og lønnsomt, og det hadde gode fremtidsutsikter, heter det i en uttalelse fra det tyske økonomidepartementet.

Redningspakken må nå godkjennes av EU-kommisjonen, flyselskapets eiere og flere organer i Berlin.

Den tyske regjeringen har forhandlet med flyselskapet i flere uker, og krisehjelpen vil bestå av både statlige investeringer og lån.

Staten skal trekke seg som aksjonærer i selskapet innen utgangen av 2023, ifølge Lufthansa.

Rundt 90 prosent av Lufthansas fly er satt på bakken som følge av coronapandemien, og selskapet har opplyst at de taper nærmere 9 milliarder kroner i måneden.

Flyselskapet har 138.000 ansatte og titusenvis av arbeidsplasser er i fare som følge av krisen.