Blandet børsstart i Asia

Børsen i Tokyo startet opp mandag, mens den gikk ned i Hongkong. I Kina sto det nesten helt stille. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Børsen i Tokyo startet opp mandag, mens den gikk ned i Hongkong. I Kina sto det nesten helt stille. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens børsen startet opp i Tokyo mandag, gikk den ned i Hongkong. I Fastlands-Kina sto det nesten helt stille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Tokyo gikk Nikkei-indeksen opp 1,37 prosent i den tidlige handelen, mens den bredere Topix-indeksen gikk opp 1,16 prosent.

Det er mandag ventet at den nasjonale unntakstilstanden i Japan vil avvikles. Tiltakene forbundet med unntakstilstanden er allerede blitt lempet på i de fleste regioner, og i løpet av dagen skal det avgjøres om tiltakene skal fjernes i de gjenstående områdene, inkludert i hovedstaden Tokyo og det omkringliggende området.

Ifølge avisa Nikkei kan det også ventes en ny stor pakke med stimuleringstiltak fra landets regjering, skriver Reuters.

Helgen i Hongkong var preget av uro og demonstrasjoner etter at den nye sikkerhetsloven for Hongkong ble lagt fram i Beijing i forrige uke. Befolkningen frykter loven først og fremst skal undergrave den tidligere britiske koloniens friheter.

Nyheten om lovforslaget slo negativt ut på børsen allerede fredag, og mandag fortsatte nedgangen. I morgentimene falt Hang Seng-indeksen med 0,89 prosent.

På kinesisk side av grensen steg Shanghai Composite Index så vidt med 0,09 prosent, mens Shenzhen Composite Index gikk like mye den andre veien.