Blandet børsstart i Asia

Børsen i Tokyo startet opp mandag, mens den gikk ned i Hongkong. I Kina sto det nesten helt stille. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Børsen i Tokyo startet opp mandag, mens den gikk ned i Hongkong. I Kina sto det nesten helt stille. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens børsen startet opp i Tokyo mandag, gikk den ned i Hongkong. I Fastlands-Kina sto det nesten helt stille.

I Tokyo gikk Nikkei-indeksen opp 1,37 prosent i den tidlige handelen, mens den bredere Topix-indeksen gikk opp 1,16 prosent.

Det er mandag ventet at den nasjonale unntakstilstanden i Japan vil avvikles. Tiltakene forbundet med unntakstilstanden er allerede blitt lempet på i de fleste regioner, og i løpet av dagen skal det avgjøres om tiltakene skal fjernes i de gjenstående områdene, inkludert i hovedstaden Tokyo og det omkringliggende området.

Ifølge avisa Nikkei kan det også ventes en ny stor pakke med stimuleringstiltak fra landets regjering, skriver Reuters.

Helgen i Hongkong var preget av uro og demonstrasjoner etter at den nye sikkerhetsloven for Hongkong ble lagt fram i Beijing i forrige uke. Befolkningen frykter loven først og fremst skal undergrave den tidligere britiske koloniens friheter.

Nyheten om lovforslaget slo negativt ut på børsen allerede fredag, og mandag fortsatte nedgangen. I morgentimene falt Hang Seng-indeksen med 0,89 prosent.

På kinesisk side av grensen steg Shanghai Composite Index så vidt med 0,09 prosent, mens Shenzhen Composite Index gikk like mye den andre veien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært