Danmark fortsetter utprøvingen av malariamedisin mot covid-19

<p>En apoteker i Mumbai i India holder opp en pakke med hydroksylklorokin, en av medisinene som prøves ut i behandlingen av covid-19. Nye forskningsresultater tyder på at medisinen ikke er effektiv mot sykdommen, og også forårsaker omfattende bivirkninger. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
En apoteker i Mumbai i India holder opp en pakke med hydroksylklorokin, en av medisinene som prøves ut i behandlingen av covid-19. Nye forskningsresultater tyder på at medisinen ikke er effektiv mot sykdommen, og også forårsaker omfattende bivirkninger. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB scanpix

Et dansk forsøk med bruk av legemiddelet hydroksyklorokin mot coronaviruset fortsetter, selv om en stor studie omtalt i The Lancet tyder på økt dødsrisiko.

– Nå er det to større forsøk som indikerer at det kan være en risiko ved å gi hydroksyklorokin. Det er helt klart et faresignal som vi er oppmerksomme på. Hvis det fortsetter å komme slike studier eller signaler, kan det godt hende at vi bestemmer oss for å stanse, sier professor og overlege Thomas Benfield ved Hvidovre Hospital.

Han konstaterer imidlertid at de «ikke er der ennå».

En undersøkelse som omfattet 96.000 pasienter ble fredag offentliggjort i forskningstidsskriftet The Lancet. Den tar for seg bruk av hydroksyklorokin og klorokin mot covid-19. Konklusjonen var at medisinene ikke hjelper pasienter som er smittet av coronaviruset.

– I stedet tyder funnene på at det er forbundet med økt risiko for alvorlige hjerteproblemer og økt dødsrisiko, sier hovedforfatteren Mandeep Mehra, administrerende direktør ved Brigham and Women's Hospital Center for Advanced Heart Disease i Boston.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært