Avis: Trump-regjeringen har vurdert atomprøvesprengning

<p>Forrige gang USA gjennomførte en atomprøvesprengning var i 1992. Analytikere frykter at nye prøvesprengninger kan utløse et nytt våpenkappløp. Ivy Mike var den første H-bomben, og var den fjerde største prøvesprengningen i USAs historie. Den etterlot seg et 1 901 meter bredt og et 50 meter dypt krater. Foto: Wikimedia Commons</p>
Forrige gang USA gjennomførte en atomprøvesprengning var i 1992. Analytikere frykter at nye prøvesprengninger kan utløse et nytt våpenkappløp. Ivy Mike var den første H-bomben, og var den fjerde største prøvesprengningen i USAs historie. Den etterlot seg et 1 901 meter bredt og et 50 meter dypt krater. Foto: Wikimedia Commons

Trump-regjeringen i USA har vurdert å gjennomføre en ny atomprøvesprengning, ifølge kilder som Washington Post har snakket med.

Avisa viser til opplysninger fra tre anonyme kilder, og én av disse skal ha en høy stilling i Donald Trumps administrasjon.

Bakgrunnen for diskusjonen skal være påstander om at Russland og Kina har gjennomført tester med små kjernefysiske sprengladninger.

Myndighetene i begge landene har tilbakevist anklagene.

Kilden som er ansatt i Trump-administrasjonen, mener en amerikansk prøvesprengning kan være gunstig i forkant av forhandlinger med Russland og Kina.

USA håper å få i gang nedrustningsforhandlinger der begge landene deltar.

Forrige gang USA gjennomførte en atomprøvesprengning var i 1992. Analytikere frykter at nye prøvesprengninger kan utløse et nytt våpenkappløp.

USA har signert, men ikke ratifisert, prøvestansavtalen CTBT som forbyr atomprøvesprengninger.

VIDEO: Dette skjer når en atombombe går av i verdensrommet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært