Passasjerfly styrtet i boligområde i Karachi

<p>Soldater og frivillige på stedet der flyet styrtet. Alle om bord mistet livet. Det er uklart om også personer på bakken omkom eller ble skadd.</p>
Soldater og frivillige på stedet der flyet styrtet. Alle om bord mistet livet. Det er uklart om også personer på bakken omkom eller ble skadd. Foto: Asif Hassan / AFP

Minst to personer overlevde da et passasjerfly med rundt 100 personer om bord styrtet under landing i Karachi i Pakistan, ifølge pakistanske medier.

Tidligere opplyste Karachis ordfører at alle om bord omkom da flyet styrtet i et boligområde i den pakistanske storbyen fredag ettermiddag. Men ikke navngitte kilder i landets luftfartsmyndigheter oppgir at to personer overlevde, samtidig som lokale medier melder at tre personer som satt på den fremste raden i flyet, slapp unna med livet i behold.

Flyet, en Airbus A-320, styrtet i et boligområde like ved Jinnah internasjonale flyplass i Karachi fredag ettermiddag lokal tid.

Innbyggere i området der flyet styrtet venter på helsehjelp. Foto: Fareed Khan / AP
Innbyggere i området der flyet styrtet venter på helsehjelp. Foto: Fareed Khan / AP

Flyselskapet oppgir at det var 91 passasjerer og en besetning på sju personer om bord, mens en talsmann for Pakistans luftfartsmyndigheter sier flyet hadde 99 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer.

Ifølge Karachis ordfører Wasim Akhtar ble minst fem-seks hus ødelagt i styrten. Det har ikke kommet noen oversikt over eventuelt døde og skadde på bakken.

Pakistans helseminister har erklært unntakstilstand på alle sykehus i Karachi som følge av flystyrten.

Landingsproblemer

Flyet kom fra Lahore og styrtet ifølge den pakistanske TV-stasjonen GEO News rett før det skulle lande i Karachi.

Ifølge luftfartsmyndigheten mistet kontrolltårnet kontakten med flyet om lag ett minutt før landing. Øyenvitner forteller at det virket som om flyet gjorde flere forsøk på å lande før det til slutt krasjet i et boligstrøk.

– Det siste vi hørte fra flygeren var et det var en form for teknisk problem. Det er en meget tragisk hendelse, sier Abdullah H. Khan, talsmann for flyselskapet, ifølge Reuters.

– Det er for tidlig å uttale seg om årsaken til flystyrten, sier Khan.

Erklærte nødsituasjon

Et lydopptak fra de siste minuttenes kommunikasjon mellom kontrolltårnet og flyet forteller at flyet først avbrøt ett landingsforsøk da de hadde problemer med understellet. Det var mens flyet var på vei mot andre landingsforsøk at kapteinen skal ha meldt om at de hadde mistet motorkraften i begge motorene.

– Vi fortsetter rett frem. Vi har mistet motorene, sier piloten i lydopptaket, som skal være fanget opp av tjenesten LiveATC.

Tårnet bekreftet at flyet har rullebanen tilgjengelig for landing.

– Mayday, mayday, mayday, Pakistan 8303, er siste melding fra piloten.

Flygelederen bekrefter meldingen og sier at begge flyplassens parallelle rullebaner er tilgjengelige. Han får ikke noe svar.

Hus ødelagt

Bilder og videoer på sosiale medier og i pakistanske medier viser tykk svart røyk som velter opp fra boligområdet der flyet styrtet. Flere hus er blitt ødelagt.

Skadde personer blir båret bort fra stedet der flyet styrtet. Foto: Fareed Khan / AP
Skadde personer blir båret bort fra stedet der flyet styrtet. Foto: Fareed Khan / AP

– Jeg hørte et stort brak og våknet opp til at folk kalte på brannmannskap, sier en beboer i området, Mudassar Ali. Et stort antall ambulanser og redningsmannskaper er på ulykkesstedet.

Pakistans statsminister Imran Kahn sier han er sjokkert og i sorg etter styrten.

– Bønner og kondolanser går til familiene til de omkomne, skriver han på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært