55.000 flere dødsfall enn vanlig i Storbritannia

En eldre pasient røntgenundersøkes på et sykehus i Blackburn tidligere i måneden. Foto: Hannah McKay / AP / NTB scanpix
En eldre pasient røntgenundersøkes på et sykehus i Blackburn tidligere i måneden. Foto: Hannah McKay / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nye tall fra Storbritannia viser at det så langt i år har vært 55.000 flere dødsfall enn normalt så langt i år.

Utbruddet av coronavirus regnes som den sentrale årsaken, enten direkte eller indirekte. Det offisielle dødstallet i landet er 34.796 – et tall som omfatter personer som har mistet livet etter en positiv coronatest.

Regner man med avdøde personer der covid-19 nevnes i dødsattesten, stiger antallet til 41.020, melder BBC. Kanalens statistikkansvarlige Robert Cuffe sier imidlertid at tallet for såkalt overdødelighet i perioden fram til 8. mai sannsynligvis gir riktig bilde av den egentlige situasjonen.

Det britiske statistikkbyrået har registrert 54.437 flere dødsfall enn vanlig fra årsskiftet og fram til denne datoen. Tallet omfatter etter all sannsynlighet personer som døde av covid-19 uten å ha blitt testet og personer som har mistet livet på grunn av det store presset på helsevesenet.

Storbritannia er det europeiske landet som er hardest rammet av pandemien.