India og Bangladesh stålsetter seg for syklon

Satellittbilde av Amphan tatt søndag. India ligger øverst til venstre i bildet, og østkysten av landet sees tydelig litt over syklonen.
Satellittbilde av Amphan tatt søndag. India ligger øverst til venstre i bildet, og østkysten av landet sees tydelig litt over syklonen. Foto: AP

India har begynt evakuering langs østkysten i påvente av syklonen Amphan. Også Bangladesh forbereder seg på den tropiske stormen.

Syklonen lå mandag over Bengalbukta og var ventet å nå kysten i grenseområdet mellom Bangladesh og indiske West Bengal sent onsdag.

India har sendt ut over 25 krisehåndteringsteam, og i delstaten Odisha på østkysten har man begynt å evakuere over én million mennesker. Alle havner er stengt, og fiskere advares mot å dra ut på havet.

– Rednings- og hjelpearbeidet vil bli en utfordring i en tid med covid-19-utbrudd og avstandskrav, sier SN Pradhan i Indias krisehåndteringsetat.

I Bangladesh planlegger myndighetene evakuering av over to millioner mennesker som bor langs kysten, avhengig av hvordan forholdene utvikler seg. 12.000 mottakssentre er klare for å ta imot dem som må evakueres.

Det er ventet kraftig regn og vindhastigheter på 46 til 49 meter per sekund når Amphan når land. Til sammenligning er vindhastigheten i en vanlig orkan på 32,6 meter per sekund eller mer. Ifølge Indias meteorologiske institutt er det delstatene West Bengal og Odisha som vil bli hardest rammet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært