Uroen avtar blant amerikanerne selv om coronaviruset tar stadig flere liv

Ansatte er ferdig på jobb ved Fiat Chryslers lastebilfabrikk i Warren i Michigan. De startet å jobbe mandag etter at fabrikken hadde vært stengt i flere uker. Foto: AP Photo / Paul Sancya / NTB scanpix
Ansatte er ferdig på jobb ved Fiat Chryslers lastebilfabrikk i Warren i Michigan. De startet å jobbe mandag etter at fabrikken hadde vært stengt i flere uker. Foto: AP Photo / Paul Sancya / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bekymringen blant amerikanerne faller til tross for at coronautbruddet tar stadig flere liv, viser en ny måling. Både inntekt og kjønn spiller en rolle.

Færre enn halvparten, eller 47 prosent, av de spurte sier at de var svært bekymret dagen før, ifølge en meningsmåling fra Gallup.

I slutten av mars og begynnelsen av april sa 59 prosent det samme.

Bortfallet av bekymring er imidlertid ikke jevnt fordelt. Både de med lavest inntekt, kvinner og demokrater oppgir at de kjeder seg, føler seg ensomme og er oftere bekymret enn hva de med høy inntekt, menn og republikanere gjør.

Høy inntekt

Selv om undersøkelsen viser ulikt lykkenivå hos demokrater og republikanere, ser avstanden ut til å minske med høyere inntekt.

– Demokrater med høy inntekt og republikanere med høy inntekt har større sannsynlighet enn demokrater og republikanere med lav inntekt til å føle mindre negative følelser og flere positive, heter det i undersøkelsen.

Gifte har det bedre

Personer som er gift eller er enker eller enkemenn, ser også ut til å bekymre seg mindre. De er også mindre ensomme enn de som er enslige eller skilt.

Over 90.000 personer i USA har så langt dødd etter å ha blitt smittet av coronaviruset, og dødstallet fortsetter å stige.

Nesten alle delstatene – 48 av 50 – har nå begynt en delvis gjenåpning. Regler om sosial distanse og andre smitteverntiltak beholdes for slik å bremse virussmitten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden