Tyskland åpner grenser

Grensegjerdet mellom Kreuzlingen i Sveits og Konstanz i Tyskland fjernes. Nå kan nære venner og slektninger igjen krysse grensa mellom de to landene. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone via AP / NTB scanpix
Grensegjerdet mellom Kreuzlingen i Sveits og Konstanz i Tyskland fjernes. Nå kan nære venner og slektninger igjen krysse grensa mellom de to landene. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyskland og Luxembourg åpnet natt til lørdag grensa mellom de to landene for alminnelig ferdsel etter to måneders stengning.

Ifølge politiet i Trier kan folk krysse de tolv grenseovergangene uten å stanses og uten å ha noen bestemt grunn.

I to måneder har bare de viktigste grunnene vært gyldige. Blant dem som har hatt lov å krysse grensa, er lastebiler, pendlere og helsepersonell.

Samtidig lempes restriksjonene ved Tysklands grenser til Østerrike og Sveits. Nå kan man krysse de grensene blant annet for å besøke ektefeller og partnere, slektninger eller for å ta del i viktige familiebegivenheter.

Tyskland planlegger å fjerne alle reiserestriksjoner og åpne grensene til Østerrike, Sveits og Frankrike 15. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært