Trump åpner for utvikling av superduper-missil

Donald Trump presenterer flagget til den nye Romstyrken, og varsler også utvikling av et hypersonisk missil. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Donald Trump presenterer flagget til den nye Romstyrken, og varsler også utvikling av et hypersonisk missil. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har gitt grønt lys for utvikling av et hypersonisk missil som skal være raskere enn noe Russland eller Kina har.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kaller det superduper-missilet. Og jeg hørte forleden at det blir 17 ganger så raskt som det de har nå, sa Trump da han fredag avduket flagget til den nye Romstyrken, som blir en egen forsvarsgren i det amerikanske militæret.

Utviklingen av en hypersonisk rakett er det siste tegnet på et nytt internasjonalt våpenkappløp. Russland kunngjorde nylig at de har utviklet et missil som kan utrustes med en kjernefysisk ladning og fly over 20 ganger så fort som lyden.

Også Kina arbeider med å utvikle hypersoniske missiler – ikke så raske som de russiske, men raskere enn noe USA har i dag.