De baltiske landene har åpnet grensene seg imellom

Ved midnatt åpnet grensene mellom de baltiske statene. To jenter utenfor en bar i Vilnius i Litauen torsdag kveld, der myndighetene har forlenget karantenen til 31. mai, men gitt grønt lys for å åpne museum, bibliotek, utendørsservering på kafeer, samt frisører og skjønnhetssalonger. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix
Ved midnatt åpnet grensene mellom de baltiske statene. To jenter utenfor en bar i Vilnius i Litauen torsdag kveld, der myndighetene har forlenget karantenen til 31. mai, men gitt grønt lys for å åpne museum, bibliotek, utendørsservering på kafeer, samt frisører og skjønnhetssalonger. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Litauen, Latvia og Estland danner Europas første «reiseboble», som innebærer at innbyggere i de baltiske statene kan reise fritt over grensene i landene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grensene mellom de baltiske statene ble åpnet på slaget ved midnatt, natt til fredag.

De tre landene har valgt å åpne grensene seg imellom for å få økonomiene på fote igjen, sier Litauens statsminister, Saulius Skvernelis.

– Den baltiske reiseboblen er en mulighet for selskaper til å gjenåpne og gir et lite håp for befolkningen om at livet er på vei tilbake til normalen, sier Skvernelis i en pressemelding.

Tilreisende til regionen fra andre land må fortsatt i 14 dagers karantene ved ankomst.