De baltiske landene har åpnet grensene seg imellom

Ved midnatt åpnet grensene mellom de baltiske statene. To jenter utenfor en bar i Vilnius i Litauen torsdag kveld, der myndighetene har forlenget karantenen til 31. mai, men gitt grønt lys for å åpne museum, bibliotek, utendørsservering på kafeer, samt frisører og skjønnhetssalonger. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix
Ved midnatt åpnet grensene mellom de baltiske statene. To jenter utenfor en bar i Vilnius i Litauen torsdag kveld, der myndighetene har forlenget karantenen til 31. mai, men gitt grønt lys for å åpne museum, bibliotek, utendørsservering på kafeer, samt frisører og skjønnhetssalonger. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Litauen, Latvia og Estland danner Europas første «reiseboble», som innebærer at innbyggere i de baltiske statene kan reise fritt over grensene i landene. 

Grensene mellom de baltiske statene ble åpnet på slaget ved midnatt, natt til fredag.

De tre landene har valgt å åpne grensene seg imellom for å få økonomiene på fote igjen, sier Litauens statsminister, Saulius Skvernelis.

– Den baltiske reiseboblen er en mulighet for selskaper til å gjenåpne og gir et lite håp for befolkningen om at livet er på vei tilbake til normalen, sier Skvernelis i en pressemelding.

Tilreisende til regionen fra andre land må fortsatt i 14 dagers karantene ved ankomst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært