Chile forbereder seg – graver tusenvis av graver

En kvinne med ansiktsmaske venter på å slippe inn på shoppingsenteret Apumanque i Santiago i Chile i slutten av april. Først nå begynner smittetallene for alvor å ta av i landet, og kirkegårdsarbeidere forbereder seg for å ikke risikere at døde blir liggende i massegraver eller på vent i likbiler. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
En kvinne med ansiktsmaske venter på å slippe inn på shoppingsenteret Apumanque i Santiago i Chile i slutten av april. Først nå begynner smittetallene for alvor å ta av i landet, og kirkegårdsarbeidere forbereder seg for å ikke risikere at døde blir liggende i massegraver eller på vent i likbiler. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronasmitten sprer seg i Chile. Klar over den kraftige økningen, opplyser myndighetene at den største kirkegården i hovedstaden klargjør for flere tusen døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chiles infeksjonsrate steg kraftig denne uka, noe som fikk regjeringen til å pålegge Santiagos sju millioner innbyggere å holde seg hjemme fra fredag.

Landet registrerte mellom 350 og 500 nye smittetilfeller per dag fram til forrige helg, mens det onsdag ble registrert 2.600 tilfeller på ett døgn og omtrent like mange torsdag. Det offisielle antallet dødsfall som knyttes til coronaviruset er 368.

Kirkegårdsdirektør Rashid Saud ved den største kirkegården i Santiago, sier imidlertid at de ved å se til andre land innser at det vil komme et stort antall døde, og at de har forberedt seg ved å grave rundt 2.000 graver siden 3. mars. Han påpeker at det er snakk om å se realiteten i øynene, der de ser at andre land i verden har endt opp med valget mellom å ty til massegraver eller å la døde mennesker ligge på gata eller lagret i biler og råtne.

– Det er dette vi vil unngå og forhåpentligvis slipper vi å bruke dem, sier Saud sa om de nye gravene.

Leder for kirkegårdsarbeiderforbundet, Luis Yevenes, er bekymret for situasjonen i andre chilenske byer. Han sier det er «mangel på kapasitet» i Valparaíso. Vina del Mar, Concepcion og Talcahuano.