Danmarks statsminister åpner for å slippe inn turister

Tyskland sa onsdag at de er klar til å åpne grensen til Danmark allerede fredag, men får nei fra statsminister Mette Frederiksen. Den danske regjeringen skal gjøre en ny vurdering av grensestengingen innen 1. juni. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Tyskland sa onsdag at de er klar til å åpne grensen til Danmark allerede fredag, men får nei fra statsminister Mette Frederiksen. Den danske regjeringen skal gjøre en ny vurdering av grensestengingen innen 1. juni. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmarks grenser kan muligens bli åpnet for turister som har reservert feriebolig i landet, ifølge landets sosialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen.

Opposisjonen har tatt til orde for en forsiktig åpning for enkelte turister. Venstre og Dansk Folkeparti vil slippe inn nordmenn og tyskere, mens De Radikale også vil åpne grensene til Sverige.

Danmarks grenser ble stengt 14. mars, med en rekke unntak , og flere partier mener det også bør gis unntak for turister fra land med lignende smittesituasjon.

Frederiksen er ikke fremmed for ideen. Statsministeren, som leder en mindretallsregjering, påpekte i en TV-debatt torsdag kveld at en eventuell åpning er gjenstand for forhandlinger i Folketinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært