Lufthansa med første passasjerfly til Baltikum etter koronakrisen

I avgangshallen onsdag var alle flygningen kansellert – unntatt den ene til Frankfurt. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix
I avgangshallen onsdag var alle flygningen kansellert – unntatt den ene til Frankfurt. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Litauen tillater nå passasjerfly inn og ut av landet. Lufthansa var første flyselskap som gjenopptok ruter til landet, med en avgang fra Frankfurt til Vilnius.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytrafikken har stått stille for Litauen i halvannen måned på grunn av smitteverntiltak og beredskap, men onsdag landet et passasjerfly fra utlandet, med 150 om bord.

Det tyske flyselskapet hadde en returavgang senere på kvelden fra Vilnius til Frankfurt, med omtrent like mange passasjerer. Alle måtte gjennomgå en helsesjekk før ombordstigning og vente rundt 40 minutter etter landing før de fikk forlate flyplassen.

Ved ankomst må passasjerer i 14 dager karantene.

Lufthansa er første flyselskap som gjenopptar ruteflyginger til Litauen, med tre ukentlige avganger mellom byene.

Det er også åpnet for at Air Baltic gjenopptar flyginger fra Vilnius til hovedstedene i Latvia og Estland: Riga og Tallinn.

Litauen har registrert 1.505 smittetilfeller og 54 dødsfall knyttet til koronaviruset. Regjeringen har stengt ned landet og erklært unntakstilstand til 31. mai.