Svensk sommerpotet truet av frost og snø

Årets nypotet, eller ferskpotet som den populære grønnsaken har skiftet navn til, står nå i fare for å bli ødelagt eller ikke dyrket – og derfor mangelvare til sommeren. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Årets nypotet, eller ferskpotet som den populære grønnsaken har skiftet navn til, står nå i fare for å bli ødelagt eller ikke dyrket – og derfor mangelvare til sommeren. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Potetbønder i Skåne holder igjen utsetting av poteter etter den plutselige kulda den siste tiden. Da kan det bli mangel på ferskpoteter på midtsommeren.

Det er ikke bare Norge som har hatt uvanlig frost og minusgrader midt i mai.

Årets nypotet, eller ferskpotet som den populære grønnsaken har skiftet navn til, står nå i fare for å bli ødelagt eller ikke dyrket – og derfor mangelvare til sommeren.

Kjølige netter med frost og minusgrader i Skåne har sprengt frilandsdyrket ferskpotet som allerede er i jorda, skriver den svenske landsbruksnæringsavisen ATL.

Mange knoller har sluttet å vokse normalt, og nye knoller har begynt å vokse fra settepotetene. Det vil i så fall bety at sesongen blir forskjøvet.

Ifølge ATL står midtsommerpotet for rundt 40-50 prosent av setningen for mange av potetdyrkerne i Sverige, vel å merke en normal sommer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært