27 millioner amerikanere kan miste helseforsikringen

33 millioner amerikanere har mistet jobben siden coronapandemien rammet USA tidligere i år, og mange av dem har også mistet helseforsikringen. Foto: AP / NTB scanpix
33 millioner amerikanere har mistet jobben siden coronapandemien rammet USA tidligere i år, og mange av dem har også mistet helseforsikringen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

27 millioner amerikanere står i fare for å miste helseforsikringen fordi de har mistet jobben som følge av coronapandemien. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaiser Family Foundation har analysert arbeidsledighetstallene og sammenholdt dem med tilgjengelige data om helseforsikringer.

Mange amerikanere har helseforsikring for seg selv og familien via arbeidsgiver, og mister de jobben mister de også forsikringen.

Blant de 27 millionene som har mistet, eller som risikerer å miste helseforsikringen, er det også 6 millioner barn, ifølge rapporten fra Kaiser Family Foundation.

En del av dem som har mistet jobb og forsikring, ender opp i så stor fattigdom at de kan søke og få støtte fra myndighetene. De har også anledning til å tegne egne helseforsikringer, men disse er dyre og mange vil ikke ha råd til dem.

33 millioner amerikanere har meldt seg arbeidsledige siden coronapandemien rammet USA, og det ventes at antallet vil stige ytterligere.