Kastrup-sjefen advarer Danmark mot overforsiktighet

Amalienborg i København 16. april, da Danmark feiret dronning Margrethes fødselsdag på en noe uvanlig måte. Nå sier administrerende direktør for Københavns lufthavn, Thomas Woldbye, til Børsen at det kan koste dyrt å vente for lenge med å åpne for fritids- og andre reiser igjen. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau / AP / NTB scanpix
Amalienborg i København 16. april, da Danmark feiret dronning Margrethes fødselsdag på en noe uvanlig måte. Nå sier administrerende direktør for Københavns lufthavn, Thomas Woldbye, til Børsen at det kan koste dyrt å vente for lenge med å åpne for fritids- og andre reiser igjen. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Danmark kan gå glipp av milliarder hvis politikerne venter for lenge med å åpne opp for turisme, sier administrerende direktør for Københavns lufthavn.

Risikoen for å bli smittet av coronavirus blir stadig mindre i Danmark, viser den siste målingen fra helsemyndighetene. Nå sier administrerende direktør for Københavns lufthavn, Thomas Woldbye, til Børsen at det kan koste dyrt å vente for lenge med å åpne for fritids- og andre reiser igjen.

Ifølge avisen er det første gang at toppsjefen for lufthavnen på Kastrup, som er Danmarks største arbeidsplass, blander seg i debatten om når landet skal åpne opp for utenlandske turister og reiser ut av Danmark igjen etter nedstengningen i midten av mars.

Woldbye påpeker at Danmark sto økonomisk sterkt, med København som et populært reisemål.

– Nå er vi kommet godt gjennom første del av krisen. Det bør vi bruke til å gjenoppbygge og forsterke den posisjonen. Vi kan spare og tjene milliarder ved å få gjenopprettet turismen og muligheten til at reise raskt, sier han til Børsen.

Mens reiselivsnæringen har opplegget klar, skal politikerne være langt mer tilbakeholdne, ifølge Woldbye, i frykt for nye utbrudd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært