Diplomat sammenlignet Merkel med Hitler, måtte trekke seg

<p>Tysklands kansler Angela Merkel møter overlevende etter Holocaust under et besøk til nazistenes dødsleir i polske Auschwitz-Birkenau.</p>
Tysklands kansler Angela Merkel møter overlevende etter Holocaust under et besøk til nazistenes dødsleir i polske Auschwitz-Birkenau. Foto: John Macdougall / AFP

Maltas utenriksminister fikk landets ambassadør til Finland til å avgå. Årsaken? På frigjøringsdagen sammenlignet han Merkel med Hitler.

«Hun har gjennomført Hitlers drøm om å kontrollere Europa», var den svært udiplomatiske beskjeden som ambassadør Michael Zammit Tabona la ut på sosiale medier fredag i forrige uke.

Det skjedde altså samme dag som man ellers startet markeringene av 75-årsdagen for seieren over nazismen.

Maltas utenriksminister Evarist Bartolo bekreftet i dag til Times of Malta at Tabona hadde trukket seg fra posten. Han sa også at landet ville be Tyskland om unnskyldning.

Tabona fikk ambassadør-posten i Finland i 2014, etter å ha vært en av de største økonomiske bidragsyterne under valgkampen som førte dagens regjering til makten.

Opposisjonslederen på Malta, Adrian Delia, påpekte raskt Merkels stabiliserende rolle i europeisk politikk, og sa også hun har støttet Malta i flere viktige spørsmål. Han understreket også at Merkel ikke har gjort seg fortjent til å bli sammenlignet med nazi-regimets leder.

Så sendt som i fjor høst deltok Merkel under en markering til minne om Holocaust i nazistenes dødsleir Auschwitz-Birkenau som i dag ligger i Polen. Hun har også gjentatte ganger markert klar avstand til tyske ytterliggående høyrepartier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært