Færøyene helt friskmeldt fra corona

<p>Færøyene, som består av 18 øyer, erklærer seg nå helt fritt for coronasmitte.</p><p></p>
Færøyene, som består av 18 øyer, erklærer seg nå helt fritt for coronasmitte.

Færøyene kan nå erklære seg helt fri for coronasmitte, to måneder etter at det første tilfellet ble oppdaget.

187 har testet positivt siden det første tilfellet ble bekreftet 4. mars. Alle er nå friskmeldte, og ingen er døde. Det er foretatt 8.403 tester på øygruppen, som har litt over 50.000 innbyggere, og som er en selvstyrt del av Danmark.

– Ingen på Færøyene har vært alvorlig syke av coronavirus, og vi vil snart kunne gå tilbake til hverdagslivet så langt det lar seg gjøre, uttaler statsminister Bárður à Steig Nielsen på myndighetenes hjemmesider.

Lørdag 9. mai sparkes fotballsesongen i gang som en av de første i Europa under coronakrisen. TV 2 sender direkte, og kampene ventes å bli fulgt av en mengde fotballentusiaster i mangel av andre tilbud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært