California tillater brevvalg

California har vedtatt at stemmegivningen ved presidentvalget i november kan gjøres via post for å beskytte folks helse, opplyser guvernør Gavin Newsom. Foto: Rich Pedroncelli / AP / Pool / NTB scanpix
California har vedtatt at stemmegivningen ved presidentvalget i november kan gjøres via post for å beskytte folks helse, opplyser guvernør Gavin Newsom. Foto: Rich Pedroncelli / AP / Pool / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

California har som den første delstaten i USA vedtatt at det ved presidentvalget i november vil være lov å stemme gjennom post.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernør Garvin Newsom kunngjorde vedtaket under en pressekonferanse fredag og sa at avgjørelsen vil gi 20,6 millioner mennesker sjansen til å stemme «uten å sette helsen deres i fare».

Flere delstater har fra før gjennomført primærvalg via post, men California er den første delstaten som åpner for det ved presidentvalget.

Helsevesenet og stemmerettsforkjempere har bedt om at valget gjennomføres via post i hele landet, men mange republikanere, inkludert Donald Trump, hevder at brevvalg øker risikoen for svindel. Det har valgeksperter avvist.