USA: Person drept av fly som landet på rullebanen

<p>Et fly fra Southwest Airlines traff en person like etter landing ved rullebanen i Austin-Bergstrom-flyplassen i Texas. Personen omkom momentant. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/AFP.</p>
Et fly fra Southwest Airlines traff en person like etter landing ved rullebanen i Austin-Bergstrom-flyplassen i Texas. Personen omkom momentant. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/AFP.

Ingen vet hva personen gjorde på rullebanen på Austin-Bergstrom-flyplassen da et Southwest Airlines-fly skulle lande.

Austin-Bergstrom International Airport i Texas, USA bekrefter hendelsen , som skjedde klokken 20.12 torsdag kveld lokal tid. Southwest Airlines rute WN1392 fra Dallas hadde akkurat landet ved rullebane 17R da pilotene observerte en person på rullebanen, ifølge USA Today.

Dette ble meldt videre til tårnet og det ble raskt oppdaget at personen hadde omkommet på stedet. Det er ikke kjent hvem personen var eller hvorfor personen befant seg på rullebanen.

Nyhetskanalen CBS News har fått tilgang på et bilde av flyet etter hendelsen og det er tydelig at den ene motoren har blitt truffet. Foto: Skjermdump Twitter/CBS
Nyhetskanalen CBS News har fått tilgang på et bilde av flyet etter hendelsen og det er tydelig at den ene motoren har blitt truffet. Foto: Skjermdump Twitter/CBS

– Vi tror ikke personen var ment å skulle være på rullebanen ved det tidspunktet, men vi jobber for å få bekreftet dette, sier talsperson for flyplassen, Bryce Dubee til USA Today.

Lokale medier i USA har fått tilgang på bilder som tydelig viser skader på den ene motoren til flyet, som var av typen Boeing 737-700.

At personer omkommer som følge av å bli påkjørt av fly skjer svært sjeldent. Ifølge SimpleFlying.com er det rapporter å ha skjedd et par ganger de siste årene i henholdsvis India og Russland.

I Kerala i India ble en 36 år gammel flyplassarbeider drept da han inspiserte et tomt lastet fly under tauing i 2019. Ved Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva omkom en 25 år gammel mann i 2018 da han skulle eskorteres bort fra et fly etter fyllebråk, men i stedet løp til rullebanen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært