Nord-Korea lar seg provosere av sør

Nord-Korea sier at spenningene mellom landene er tilbake til slik det var før avtalen i 2018. Her da Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in inngikk avtalen for to år siden. Foto: Korea Summit Press / Pool via AP / NTB scanpix
Nord-Korea sier at spenningene mellom landene er tilbake til slik det var før avtalen i 2018. Her da Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in inngikk avtalen for to år siden. Foto: Korea Summit Press / Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea kaller Sør-Koreas militære øvelser en «stor provokasjon» som krever en motreaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det uttaler en nordkoreansk militærrepresentant fredag til det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA

– Den nylige øvelsen fungerte som en vekker for oss om det åpenbare faktum at fiender forblir fiender, heter det i uttalelsen sitert av Reuters.

De mener øvelsen gjennomført av Sør-Korea bryter med den interne avtalen med mål om å redusere militære spenninger mellom landene.

– Alt går nå tilbake til utgangspunktet før toppmøtet i 2018, heter det i uttalelsen.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in avtalte på toppmøtet i Pyongyang for to år siden å lette på spenninger langs den demilitariserte sonen (DMZ), som utgjør grensa mellom de to landene.

De fleste av avtalene er ikke iverksatt av Nord-Korea, som i stor grad har brutt det meste av kontakten med Sør-Korea.