Russiske journalister fratatt akkreditering etter kritiske coronareportasjer

Det hviterussiske utenriksdepartementet har fratatt to russiske journalister akkrediteringen etter kritiske reportasjer om utbruddet av coronaviruset i landet.

Utenriksdepartementet har ikke oppgitt noen grunn for at journalistene er blitt fratatt tillatelsen til å drive med journalistikk i landet.

Journalisten Aleksei Krukjinin og kameramannen Sergej Panasjuk jobber for den russiske statlige tv-kanalen Channel One. Kanalen kaller avgjørelsen grunnløs.

Tidligere denne uken sendte Channel One flere kritiske reportasjer om det voksende utbruddet av coronavirus i Hviterussland.

I reportasjene blir det blant annet hevdet at folk som dør av covid-19, blir gitt andre dødsårsaker. Hviterussisk tv svarte med en 18 minutter lang sak hvor de anklager russiske journalister for å spre falsk informasjon om utbruddet i landet.

Hviterussland er ett av få land som ikke har stengt grenser og næringsliv, og de avholder fortsatt store arrangementer trass i gjentatte advarsler fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

President Aleksandr Lukasjenko har nektet å stenge ned landet og har omtalt bekymringer rundt smittespredningen som en «massepsykose».

Så langt har Hviterussland 19.255 bekreftede smittetilfeller, og 112 er døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært