Primærvalget i New York holdes i juni

Joe Biden er nå Demokratenes eneste presidentkandidat, etter at alle andre kandidater har droppet ut. Andrew Yang og Bernie Sanders, som begge har trukket seg fra nominasjonskampen, vil imidlertid fortsatt stå på listen under primærvalget i New York, slik at de kan påvirke partiet videre. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
Joe Biden er nå Demokratenes eneste presidentkandidat, etter at alle andre kandidater har droppet ut. Andrew Yang og Bernie Sanders, som begge har trukket seg fra nominasjonskampen, vil imidlertid fortsatt stå på listen under primærvalget i New York, slik at de kan påvirke partiet videre. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En føderal dommer anser det som grunnlovsstridig å avlyse primærvalget i New York. Det vil derfor gå som planlagt 23. juni.

Forrige uke vedtok valgkommisjonen i New York å avlyse nominasjonsvalget på grunn av koronapandemien.

Andrew Yang, forretningsmannen som i februar trakk seg fra nominasjonskampen, anket beslutningen og begrunnet det med at et avlyst valg fratar New Yorkere deres stemmerett.

Tirsdag fikk han medhold i saken fra den føderale dommeren Analisa Torres. Hun påpeker også at valget er langt nok fram i tid til at man rekker å planlegge hvordan det skal gjennomføres på en trygg måte.

Joe Biden står igjen som Demokratenes eneste kandidat etter at både Yang og Bernie Sanders trakk seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært