Storbritannia kan bli hardest rammet av corona etter USA

<p>Helsearbeider tester personer som kan være smittet av coronaviruset i Birmingham. Storbritannia ligger an til å passere Italia i antall dødsfall om kort tid. Foto: Jacob King / PA via AP/NTB scanpix</p>
Helsearbeider tester personer som kan være smittet av coronaviruset i Birmingham. Storbritannia ligger an til å passere Italia i antall dødsfall om kort tid. Foto: Jacob King / PA via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannia har snart flere coronarelaterte dødsfall enn Italia, selv om kurven flater ut. Det ligger an til at kun USA vil komme verre ut av pandemien.

Ytterligere 288 dødsfall ble registrert mandag. Det er det laveste antall på en enkelt dag siden 30. mars. Ifølge Jonathan Van-Tam, medisinsk rådgiver for den britiske regjeringen, innebærer det at smittespredningen i landet definitivt har passert toppen, skriver The Independent.

Totalt er 28.734 mennesker døde etter å ha blitt smittet av viruset, og det er nå bare et tidsspørsmål før Storbritannia passerer Italia på den dystre statistikken.

Italia ligger fortsatt nest etter USA i antall dødsfall, men Storbritannia har et etterslep i rapporteringen, spesielt etter helger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært