USA:

CDC forventer 3.000 daglige coronadødsfall fra juni

<p>Leger i Scottsdale i Arizona lar folk testes for coronaviruset fra bilen. I en intern rapport fra smittevernetaten CDC anslås det at antall smittetilfeller vil øke drastisk i USA fra midten av mai. Foto: Ross D. Franklin / AP / NTB scanpix</p>
Leger i Scottsdale i Arizona lar folk testes for coronaviruset fra bilen. I en intern rapport fra smittevernetaten CDC anslås det at antall smittetilfeller vil øke drastisk i USA fra midten av mai. Foto: Ross D. Franklin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Interne prognoser i USAs smittevernetat forventer rundt 200.000 nye coronatilfeller daglig fra midten av mai, og 3.000 daglige dødsfall fra 1. juni.

Anslagene om 3.000 daglige dødsfall er en økning på hele 70 prosent fra det USA opplever nå, skriver New York Times , som siterer den interne rapporten fra smittevernetaten Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Estimatene, som er basert på modeller fra kriseenheten i sikkerhetsdepartementet (FEMA), anslår at antall smittetilfeller vil øke drastisk i USA fra midten av mai, med over 200.000 nye smittetilfeller hver dag.

Førsteamanuensis i biostatistikk ved Universitetet i Massachusetts, Nicholas Reich, har studert modulene og sier at kurven tyder på at USA når 90.000 dødsfall innen 23. mai.

– Og jeg tipper vi når 100.000 dødsfall i begynnelsen av juni, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært