To amerikanere pågrepet etter angrep i Venezuela

Venezuelanske sikkerhetsstyrker inspiserte et kystområde i byen La Guaira søndag, etter at det som skal ha vært et forsøk fra en væpnet gruppe på å ta seg inn byen mislyktes. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix
Venezuelanske sikkerhetsstyrker inspiserte et kystområde i byen La Guaira søndag, etter at det som skal ha vært et forsøk fra en væpnet gruppe på å ta seg inn byen mislyktes. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Venezuela sier at to amerikanske borgere er blant dem som er pågrepet etter det mislykkede angrepet mot havnebyen La Guaira søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den statlige TV-kanalen identifiserte ikke amerikanerne.

Soldater forsøkte søndag før daggry å ta seg inn til La Guaira i båter. De ble stoppet av myndighetene, som har opplyst at åtte angripere ble drept.

En gruppe ledet av den tidligere amerikanske spesialsoldaten Jordan Goudreau og tidligere offiser Javier Nieto Quintero i den venezuelanske nasjonalgarden har tatt på seg skylden.

Goudreau har identifisert de to pågrepne amerikanerne til å være veteranene Luke Denman og Aaron Berry, som han tjenestegjorde sammen med for det amerikanske forsvaret i Irak og Afghanistan.

Ifølge Goudreau var de to veteranene del i «Operasjon Gideon» som har som mål å styrte president Nicolás Maduro.

Presidenten og statsadvokat Tarek William Saab opplyser at 114 personer er pågrepet, mistenkt for å stå bak angrepet, og at de jakter 92 andre involverte.

Myndighetene opplyser at mer enn 25.000 tropper leter etter de mistenkte.