To amerikanere pågrepet etter angrep i Venezuela

Venezuelanske sikkerhetsstyrker inspiserte et kystområde i byen La Guaira søndag, etter at det som skal ha vært et forsøk fra en væpnet gruppe på å ta seg inn byen mislyktes. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix
Venezuelanske sikkerhetsstyrker inspiserte et kystområde i byen La Guaira søndag, etter at det som skal ha vært et forsøk fra en væpnet gruppe på å ta seg inn byen mislyktes. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene i Venezuela sier at to amerikanske borgere er blant dem som er pågrepet etter det mislykkede angrepet mot havnebyen La Guaira søndag.

Den statlige TV-kanalen identifiserte ikke amerikanerne.

Soldater forsøkte søndag før daggry å ta seg inn til La Guaira i båter. De ble stoppet av myndighetene, som har opplyst at åtte angripere ble drept.

En gruppe ledet av den tidligere amerikanske spesialsoldaten Jordan Goudreau og tidligere offiser Javier Nieto Quintero i den venezuelanske nasjonalgarden har tatt på seg skylden.

Goudreau har identifisert de to pågrepne amerikanerne til å være veteranene Luke Denman og Aaron Berry, som han tjenestegjorde sammen med for det amerikanske forsvaret i Irak og Afghanistan.

Ifølge Goudreau var de to veteranene del i «Operasjon Gideon» som har som mål å styrte president Nicolás Maduro.

Presidenten og statsadvokat Tarek William Saab opplyser at 114 personer er pågrepet, mistenkt for å stå bak angrepet, og at de jakter 92 andre involverte.

Myndighetene opplyser at mer enn 25.000 tropper leter etter de mistenkte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært