Keiko Fujimori løslatt fra fengsel igjen

Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori ble mandag løslatt mot kausjon. Hun etterforskes for å ha mottatt 1, 2 millioner amerikanske dollar i ulovlig partistøtte i 2011. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix
Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori ble mandag løslatt mot kausjon. Hun etterforskes for å ha mottatt 1, 2 millioner amerikanske dollar i ulovlig partistøtte i 2011. Foto: Martin Mejia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori, som var fengslet i 15 måneder i påvente av rettssaken mot henne, ble mandag løslatt etter tre måneder.

Fujimori forlot kvinnefengselet sør i hovedstaden Lima mot kausjon på 70.000 peruanske sol, tilsvarende over 210.000 norske kroner.

44-åringen forlot fengselet iført ansiktsmaske og hvite hansker, og hadde fra før av kunngjort på Twitter at hun umiddelbart ville teste seg for koronaviruset, for ikke å sette familien sin i fare for smitte.

Keiko Fujimori, som er datteren til Perus tidligere president Alberto Fujimori, er beskyldt for korrupsjon. Opposisjonslederen er anklaget for å ha mottatt 1, 2 millioner amerikanske dollar i ulovlig partistøtte fra det brasilianske entreprenørfirmaet Odebrecht i forbindelse med presidentvalgkampen i Peru i 2011.

Hun ble fengslet i januar, kun to måneder etter å ha blitt løslatt fra fengsel i slutten av november. Hun hadde da sittet der i 13 måneder.

Fujimori nekter for å ha mottatt penger og har tidligere omtalt etterforskningen som en heksejakt.

Odebrecht har på sin side innrømmet å ha betalt minst 29 millioner dollar i bestikkelser til peruanske tjenestemenn siden 2004.

Fujimori har ikke lov å bo i samme hus som sin amerikanske ektemann Mark Villanella, som er under etterforskning i samme sak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært