Ny stigning i dødstallet i Italia

En av beboerne på aldershjemmet Clinica Latina i Roma bringes lørdag til sykehus etter å ha testet positivt på koronaviruset. Foto: Roberto Monaldo / AP / NTB scanpix
En av beboerne på aldershjemmet Clinica Latina i Roma bringes lørdag til sykehus etter å ha testet positivt på koronaviruset. Foto: Roberto Monaldo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er registrert 474 nye koronadødsfall i Italia, det høyeste antallet siden 21. april. Årsaken til hoppet er at dødsfall utenfor sykehus er regnet inn.

Det faktiske dødstallet siste døgn er 192, melder italienske medier. Det betyr at den nedadgående trenden fortsetter.

I lørdagens statistikk er det inkludert 282 dødsfall utenfor sykehus som fant sted i april, men ble registrert først lørdag, skriver avisen La Repubblica. Nyhetsbyrået Ansa melder at disse dødsfallene fant sted i Lombardia, regionen som har vært epidemiens episenter i Italia.

Italia har de siste dagene hatt en klart nedadgående trend i dødstallene. Torsdag ble det registrert 285, og fredag var tallet 269.

Færre på intensivavdeling

Totalt er det nå registrert 28.710 dødsfall som knyttes til pandemien i Italia, og landet er med det det nest hardest rammede i verden, etter USA. Situasjonen er imidlertid uklar i mange land der det testes få og rapporteringen er mangelfull, og det reelle bildet av smittespredning og dødstall i verden er langt på vei ukjent.

1.540 er lørdag innlagt på intensivavdeling i Italia, en nedgang rundt 40 fra dagen før.

Tallet på nye sykdomstilfeller holder seg fortsatt på et relativt lavt nivå, opplyser myndighetene i landet. Det er registrert 1.900 nye tilfeller, mot 1.965 fredag.

(Saken fortsetter under)

ABC forklarer: Så lang tid tar det å utvikle en vaksine

Trapper ned

Italia begynner nedtrappingen av de svært strenge smitteverntiltakene mandag. Men hvilke retningslinjer som nå skal gjelde, har det vært forvirring rundt. Særlig har en uttalelse fra statsminister Giuseppe Conte om at folk igjen kan se sine kjære, skapt reaksjoner.

Lørdag rykket regjeringen ut og slo fast at dette gjelder gifte par, likekjønnede partnere, folk som er registrert på samme adresse, slektninger og folk som har et «stabilt, følelsesmessig bånd».

Ifølge avisen Corriere della Sera dekker denne definisjonen nære venner. La Repubblica skriver imidlertid at dette ikke er helt klart.

VIDEO: Spanjolene strømmet ut i friheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært