3.000 besetningsmedlemmer på cruiseskip i tysk karantene

Det tyske cruiseskipet Mein Schiff 3 da det for to år siden slet seg fra fortøyningene i Honningsvåg. Nesten 3.000 medlemmer av skipets mannskap er nå i karantene i Cuxhaven. Foto: Randi Iren Olsen / Finnmarksposten / NTB scanpix
Det tyske cruiseskipet Mein Schiff 3 da det for to år siden slet seg fra fortøyningene i Honningsvåg. Nesten 3.000 medlemmer av skipets mannskap er nå i karantene i Cuxhaven. Foto: Randi Iren Olsen / Finnmarksposten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 3.000 besetningsmedlemmer på et tysk cruiseskip er i karantene etter at en person om bord testet positivt for koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

15 av mannskapet på skipet Mein Schiff 3, som tilhører reiseselskapet TUI, ble testet da de hadde symptomer, men bare en av dem testet positivt for koronaviruset.

Samtlige 2.899 besetningsmedlemmer må dermed bli i karantene om bord på skipet i Cuxhaven inntil videre. Det er ingen passasjerer på skipet.

Reiseselskapet TUI har sikret seg en lånegaranti på 1,8 milliarder euro fra den tyske stat for å demme opp for virkningene av epidemien i en av de hardest rammede sektorene i Tyskland.