WHO håper å delta i Kinas granskning av virusets opphav

Kina kan øke sin innflytelse i WHO etter at USA nå stanser sin støtte til organisasjonen. Det kan stormakten bruke både til å anerkjennelse for tradisjonell kinesisk medisin og som plattform for å jobbe for andre verdier enn vestlige, demokratiske verdier, mener en svensk Kina-forsker. Foto: AP / Ng Han Guan / NTB scanpix.
Kina kan øke sin innflytelse i WHO etter at USA nå stanser sin støtte til organisasjonen. Det kan stormakten bruke både til å anerkjennelse for tradisjonell kinesisk medisin og som plattform for å jobbe for andre verdier enn vestlige, demokratiske verdier, mener en svensk Kina-forsker. Foto: AP / Ng Han Guan / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens helseorganisasjon (WHO) håper at Kina inviterer organisasjonen til å delta i en granskning av hvilket dyr coronaviruset stammer fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– WHO vil gjerne arbeide med internasjonale partnere og på invitasjon fra den kinesiske regjeringen delta i en etterforskning rundt dyreopprinnelsen, skriver WHOs talsmann, Tarik Jasarevic, i en epost til nyhetsbyrået AFP.