Merkel: Å åpne for reiser i Europa er ikke aktuelt ennå

Tysklands statsminister Angela Merkel diskuterte smitteverntiltakene i landet i et nettmøte med delstatenes regjeringssjefer torsdag. Her er Merkel under pressekonferansen i etterkant. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel diskuterte smitteverntiltakene i landet i et nettmøte med delstatenes regjeringssjefer torsdag. Her er Merkel under pressekonferansen i etterkant. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å åpne for reiser innad i Europa er ikke aktuelt ennå, selv om pandemien ser ut til å være på nedtur i mange land, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke på dagsordenen, sier Merkel torsdag.

Merkels kommentar kom etter et nettmøte med de tyske delstatenes regjeringssjefer. Temaet for møte var eventuell nedtrapping av noen av restriksjonene som ble innført i midten av mars for å dempe spredningen av coronaviruset.

Museer, dyrehager og utstillinger skal imidlertid gjenåpnes rundt om i Tyskland, det samme skal grunnskolene i delstaten Nordrhein-Westfalen, som er Tysklands mest folkerike med 18 millioner innbyggere.

Reglene for sosial distanse og hygiene vil fortsatt opprettholdes mens andre smitteverntiltak gradvis trappes ned.

Les også: Tysk delstat påbyr tildekking av nese og munn