Russlands statsminister sier han er coronasmittet

Misjustin tok over som statsminister i landet i januar, og var tidligere sjef for det føderale russiske skattevesenet.Foto: Mikhail Klimentjev / AP / NTB scanpix
Misjustin tok over som statsminister i landet i januar, og var tidligere sjef for det føderale russiske skattevesenet. Foto: Mikhail Klimentjev / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Putins høyre hånd, statsminister Mikhail Misjustin er smittet av viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Misjustin sier han har opplyst president Vladimir Putin om at han vil oppholde seg i hjemmekarantene i tiden framover.

– Jeg har nettopp fått testresultatet som viser positivt utslag, sa Misjustin i et videomøte med Putin.

Putin sa i samtalen at han håper Misjustin kan fortsette å delta i arbeidet med å meisle ut retningslinjer og tiltak for å sikre landets økonomi, som er blitt skadelidende som følge av viruspandemien.

Visestatsminister Andrej Belousov tar inntil videre over statsministerrollen, men Misjustin sier at han selv fortsatt kommer til å følge opp de viktigste sakene.

Misjustin tok over som statsminister i landet i januar, og var tidligere sjef for det føderale russiske skattevesenet.

Misjustin er nå blant de 106.498 bekreftede smittetilfellene i landet. Smitteøkningen fra onsdag til torsdag var på 7.099 tilfeller, den største på ett døgn til nå. 1.073 er registrert døde med coronasmitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bekjempelse av coronavirustrusselen er en virkelig test på vår menneskelighet, sa Putin i en telekonferanse med frivillige og hjelpearbeidere fra ulike regioner i landet.

Putins talsmann Dmitrij Peskov sa at landets omfattende nedstengningstiltak og regler om selvisolering har bidratt til å unngå det han kalte et katastrofalt italiensk scenario.