Antall coronasmittede i Russland har passert 100.000

Russlands president Vladimir Putin under en videokonferanse onsdag. Foto: Aleksej Druzhinin / Sputnik via AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin under en videokonferanse onsdag. Foto: Aleksej Druzhinin / Sputnik via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 100.000 personer har testet positivt for coronaviruset i Russland, opplyser regjeringen. Bare det siste døgnet er det registrert 7.099 nye smittetilfeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag lå antall smittede på 106.498, hvorav 1.073 personer er døde.

Nylig passerte Russland både Iran og Kina når det gjelder bekreftede smittetilfeller. Landet ligger dermed på åttende plass i verden.

President Vladimir Putin sa tidligere i uka at situasjonen fortsatt er svært vanskelig, selv om han mener landet har greid å bremse utbruddet.

Helsepersonell har klaget over mangel på beskyttelsesutstyr og tester, og uroen øker blant ansatte på sykehusene, som har opplevd at flere kolleger har dødd etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

Russiske myndigheter har forlenget perioden der folk blir bedt om ikke å arbeide og i stedet bli hjemme, fram til 11. mai. Ansatte fortsetter å få utbetalt lønn.

Tiltaket har skapt usikkerhet blant bedriftseiere som sliter med å utbetale lønninger til de ansatte samtidig som de må stenge dørene for kunder.

Putin har lovet at de strenge restriksjonene gradvis skal oppheves fra midten av mai, mens innreiseforbudet for utlendinger fortsetter inntil videre.

Som følge av utbruddet er flere arrangementer avlyst, samt en viktig folkeavstemning om grunnlovsendringer, som skulle vært holdt 22. april.