Person funnet død etter at Nato-helikopter styrtet

En person er funnet død sammen med vrakrester fra et Nato-helikopter som styrtet i havområdet mellom Hellas og Italia onsdag, ifølge greske ERT.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikopteret opererte fra en canadisk fregatt og skal ha hatt opptil seks personer om bord. Det deltok i en Nato-operasjon i området da det forsvant.

Det er den greske TV-stasjonen ERT som melder om at vrakrestene er funnet, og at fem andre passasjerer i helikopteret fortsatt er savnet.

Foreløpig er det ikke kommet lignende opplysninger fra offisielt hold. Det har blitt gjennomført søk etter helikopteret i havområdet Det joniske hav.

Greske myndigheter sier de ikke har blitt bedt om å bistå ettersom området det søkes i, er langt utenfor det greske fastlandet og utenfor landets ansvarsområde for søk- og redningsoperasjoner.

I en kort uttalelse har det canadiske forsvaret bekreftet at de har mistet kontakten med et av helikoptrene, og at en leteaksjon er i gang.

I en uttalelse fra Nato heter det at det har vært en «hendelse med et helikopter fra et skip under Natos kommando», og at en leteoperasjon er igangsatt.