Offer fra Walmart-masseskytingen døde på sykehus

Sørgende flokket til et midlertidig minnesmerke ved Walmart-butikken i El Paso i august i fjor. 23 personer er døde etter masseskytingen. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
Sørgende flokket til et midlertidig minnesmerke ved Walmart-butikken i El Paso i august i fjor. 23 personer er døde etter masseskytingen. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guillermo Garcia, som var blant ofrene i masseskytingen i en Walmart-butikk i El Paso i august, døde natt til mandag på sykehus. Dermed er antallet døde 23.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter en nesten ni måneder lang kamp er det med stor sorg vi meddeler at Guillermo Garcia, vår siste pasient som mottok behandling etter skyteepisoden i El Paso, har gått bort, opplyser Del Sol-sykehusets administrerende direktør David Shimp.

Garcia og kona Jessica Coca Garcia samlet inn penger til datterens fotballag på parkeringsplassen til Walmart-butikken når gjerningsmannen begynte å skyte 3. august i fjor.

Kona fikk skader i beinet i skytemassakren, men overlevde.

Gjerningsmannen, 21 år gamle Patrick Crusius, sitter fengslet i påvente av rettssaken. Han er tiltalt for «capital murder», som i USA innebærer overlagt drap som kan straffes med dødsstraff. Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen.

Han er på føderalt nivå anklaget for hatkriminalitet, og justisdepartementet anser handlingen som innenlandsk terror. I tillegg til de drepte, havnet et tosifret antall personer på sykehus etter angrepet, flere av dem i lang tid.

Skyteepisoden er det største terrorangrepet mot latinamerikanere i nyere tid. Crusius skal ifølge politiet tilstått å ha skutt målrettet mot mexicanere i grensebyen i Texas.